De permalink, slug of URL kan je in een wordpress-site eenvoudig zelf aanpassen. Dat is handig, omdat WordPress een automatische permalink voor je maakt en deze niet altijd het beste is voor de vindbaarheid van je pagina.

Waarom je permalink veranderen?

WordPress heeft twee automatische opties voor je permalink. Als je al een titel van het bericht het ingevoerd, dan gebruikt hij deze in de slug. Wanneer je begint met typen maar je bericht nog geen titel hebt gegeven, dan bestaat je slug uit een code. Die laatste is natuurlijk helemaal niet handig voor je vindbaarheid.

permalink slug aanpassenJe titel kan soms prima zijn als slug, maar soms wil je bijvoorbeeld meer keywords erin verwerken, dan is het fijn als je dit handmatig kan aanpassen. Het kan ook zijn dat de titel van je bericht goed past tussen de andere berichten op je site, maar niet duidelijk maakt aan de bezoeker waar het over gaat. Daarom kan je deze aanpassen naar je wens. Oftewel met meer keywords, of om duidelijker te maken waar je pagina over gaat.

Maar pas op met veranderen van een slug of permalink, maak dan altijd een 301-redirect!

Hoe pas je je permalink aan?

Direct onder de balk waar je de titel van je bericht kan invoeren, staat je permalink. Als je op de knop ‘bewerken’ drukt, kan je het stukje tekst wat betrekking heeft op je bericht aanpassen. Let er op dat als je de slug aanpast, je streepjes tussen de verschillende woorden zet. Doe je dit niet dan weet Google niet dat het om aparte woorden gaat.

permalink aanpassen slug wordpress

Een andere optie waarin je de slug kan veranderen is als je de plug-in Yoast hebt. In het venster van Yoast zie je hoe je bericht eruit zou zien in de Google resultaten. Daaronder staat de knop ‘Snippet bewerken’. Als je daarop klikt zie je achter het kopje slug welke woorden erin staan. Het maakt niet uit in welke van de twee opties je de permalink verandert. Wil je meer SEO advies over bijvoorbeeld technische structuur? Kijk hier voor de info.

 

Pin It on Pinterest

Share This