Wat zijn keywords?

De termen keywords en zoekwoorden worden vaak genoemd in combinatie met seo. Maar, wat zijn keywords nou eigenlijk? En is ieder zoekwoord een goed zoekwoord? In dit artikel leggen we uit wat zoekwoorden nou eigenlijk zijn en wanneer deze goed zijn voor je vindbaarheid.

Keywords of zoekwoorden zijn de woorden of zinnen die wij aan Google vragen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een blog over reizen kunnen je zoekwoorden zijn ‘blog’ en ‘reizen’. De resultaten die Google je geeft, hebben deze zoekwoorden op hun pagina staan. Als je bijvoorbeeld het keywords ‘reizen’ niet in je content op je pagina hebt staan, kan Google ook niet weten dat je pagina over reizen gaat.

Vindbaarheid in Google is enorm belangrijk voor je site. Want, de juiste keywords kunnen je site of blog tot een succes maken. Bettina ondervond met haar blog CITYMOM het belang van zoekwoorden aan de lijve. Maar wat voor jou de juiste zoekwoorden lijken, zijn dat misschien helemaal niet. Maar hoe weet je of de door jou gekozen zoekwoorden ook daadwerkelijk werken?

Wat is een keyword?

Keyword Planner

Het antwoord is simpel. Door middel van zoekwoord onderzoek kom je er achter of de door jou gebruikte keywords wel de gewenste bezoekers opleveren. Hoe je dat doet? Met de Google Adwords Keyword Planner. Deze tool laat je zien waar veel op wordt gezocht en hoe veel concurrentie er is op dat zoekwoord. Misschien gebruik jij als keyword reisverhalen, maar blijkt uit de keywords planner dat er nauwelijks op dit woord wordt gezocht. Er wordt bijvoorbeeld meer gezocht op verre reizen. Als dit betrekking heeft op jouw verhalen, is dit zoekwoord dus geschikter voor je pagina. Stap voor stap leren hoe de Keyword Planner werkt, kan met de zoekwoorden onderzoek online cursus.

Keywords of zoekwoorden zijn dus een must voor goede vindbaarheid en een hoge ranking in Google.

 

De afbeelding gebruikt voor deze blog is afkomstig van Pexels.com.

Pin It on Pinterest

Share This